logo
 

Begeleiding bij verkoop Euphoria Software aan investeerder

Meander Valuation heeft de aandeelhouder van Euphoria Software B.V. geadviseerd bij het vinden en aantrekken van een nieuwe aandeelhouder, Plain Vanilla Investments. Hiermee zet Euphoria Software een belangrijke stap in de gewenste groeistrategie.

Euphoria Software is opgericht in 2002 en levert onder de merknaam Cabman, een diversiteit aan soft- en hardware oplossingen voor kleinschalig personenvervoer. Door middel van de slimme Cabman systemen worden er jaarlijks miljoenen ritten gepland, geregistreerd en administratief verwerkt. De klanten van Euphoria lopen uiteen van contractvervoerders tot gemeenten en provincies, maar ook multinationals maken gebruik van de softwareoplossingen en telematica oplossingen. Daarnaast worden de producten gebruikt door bedrijven die straat-, directie- en luchthavenvervoer verzorgen.

Marktleider in Nederland
In Nederland is Euphoria al enige tijd marktleider en ook in België, Duitsland, Zwitserland, Scandinavië en het Midden-Oosten timmert de onderneming succesvol aan de weg. Inmiddels maken 1.200 klanten met in totaal 35.000 voertuigen gebruik van de systemen van Cabman.

Veranderende wensen en eisen
“Samen met onze medewerkers, klanten en leveranciers hebben we sinds onze start in 2002 een prachtige positie in Nederland opgebouwd,’’ vertelt CEO Leon van Lier ‘’Veranderende wensen en eisen rondom connectiviteit, transparantie en wetgeving vragen ook komende jaren weer om nieuwe oplossingen voor de Nederlandse markt en bieden volop kansen in het buitenland. We zien dan ook veel mogelijkheden om verder te groeien.”

Financiële slagkracht
Met Plain Vanilla Investments als partner wil Euphoria de groeiambities verwezenlijken. “We zijn enige tijd geleden op zoek gegaan naar een investeerder die aanvullende kennis, expertise en vergroting van onze financiële slagkracht kan leveren,’’ legt Van Lier uit. ‘’We willen namelijk onze leidende positie in Nederland verder uitbouwen en daarnaast verder groeien in het buitenland. Dit vraagt om uitbreiding van de organisatie en verdere investeringen in productontwikkeling. Ook vergroten we met een sterke partner onze voorsprong bij het realiseren van grote buitenlandse projecten. Het trackrecord en de aanpak van Plain Vanilla passen uitstekend bij onze plannen en ambities.’’ Het bedrijf sluit verdere groei door het doen van overnames niet uit.

Solide en schaalbaar
Euphoria Software past volgens Arthur Tjon, partner bij Plain Vanilla Investments, uitstekend bij de investeringsfilosofie van het fonds. “Euphoria heeft een solide en schaalbaar businessmodel. Het team heeft diepgaande kennis van de markt en de zelf ontwikkelde systemen zijn geavanceerd en state-of-the-art. Het bewijs hiervoor wordt geleverd door het grote aantal trouwe en tevreden klanten. We hebben enorm veel zin om samen met de medewerkers van Euphoria de groeiplannen te realiseren en de organisatie verder in te richten op onze gemeenschappelijke ambities.”

De rol van Meander Valuation
Meander Valuation heeft de aandeelhouder van Euphoria Software in het gehele traject begeleid, vanaf het benaderen van potentiële investeerders, evalueren van biedingen, kiezen van Plain Vanilla, begeleiden van due diligence tot en met de onderhandeling en afronding van de koopovereenkomst.

Links
Cabman.eu
Taxipro.nl


Meander Valuation B.V.
Statenweg 33-3R
3039 HC Rotterdam
KvK nr: 70529973
BTW: NL858360780B01
verboven@meandervaluation.nl
+31 (0)6 51391999